SPES en VIOS gaan sportief samen verder (3 juli 2022)

De C1 van VIOS en SPES gaan ook samen

Korfbalverenigingen SPES en VIOS breiden de sportieve samenwerking verder uit. Nadat afgelopen seizoen al diverse jeugdteams uit Ottersum en Milsbeek werden samengevoegd, gaan nu alle senioren en jeugdteams (vanaf 10 jaar) samen. De clubs tekenen een meerjarige samenwerkingsovereenkomst, waarbij ze een duurzame lange termijn relatie aangaan voor de verdere toekomst.

Teams, trainers, technische beleid en sportieve activiteiten worden vanaf het nieuwe seizoen gecombineerd. “Samen staan we sterker is onze volle overtuiging en daarom tekenen SPES en VIOS deze langdurige sportieve samenwerkingsovereenkomst”, vertelt Anouk Schallenberg, bestuurslid technische zaken van VIOS. “We zijn beide gezonde verenigingen en willen dat ook blijven. Daarom kijken we vooruit. We zien dat korfbalverenigingen die een brede basis hebben, het goed doen. Met onze gecombineerde brede en stevige basis van (jeugd)leden, trainers en vrijwilligers kunnen we onze gezamenlijke sportieve ambitie realiseren: Alle leden met plezier laten korfballen en hen de mogelijkheid bieden zichzelf te verbeteren op hun eigen niveau.”

De clubs kiezen voor deze samenwerking op het sportieve vlak, maar van een fusie is op dit moment nog geen sprake. “De samenwerking in de jeugd is afgelopen seizoen goed bevallen, zowel bij de spelers, trainers als ouders”, vertelt Marjo Vissers, voorzitter van SPES. “Het elkaar leren kennen verliep heel soepel en dat gaan we nu verder uitbreiden. We nemen hiervoor de tijd zodat de samenwerking verder kan verstevigen en we vervolgstappen goed kunnen uitdenken. Daarnaast hebben de verenigingen ook samenwerkingsverbanden in de beide dorpen. Ook die willen we graag in stand houden. Goed dus om het stap voor stap te doen.”

Topkorfbal
Komend seizoen zal het eerste team onder de naam VIOS/SPES uitkomen in de topklasse (veld) en hoofdklasse (zaal). Niels Schallenberg is de trainer/coach van het vlaggenschip. Coach Isa Arts debuteert bij het reserveteam. Ervaren coach Harald van Dongen blijft trainer van de VIOS/SPES A1 en neemt ook het derde seniorenteam onder zijn hoede. Met dit sterke trainerstrio, deze drie wedstrijdteams bij de senioren én een A1, A2 en B1 op hoog niveau, gaat VIOS/SPES meedoen in de top van het dameskorfbal. In het breedtekorfbal bij de jeugd zijn er ook in alle leeftijdscategorieën meerdere teams, waardoor er ook voor de lange termijn een goede basis is.

De teams spelen een helft van het veldseizoen in Milsbeek en de andere helft in Ottersum. In de zaalcompetitie spelen de teams allemaal in Pica Mare. Marjo Vissers: “In Gennep is er straks ieder weekend (top)korfbal te zien, dit zorgt voor een spetterende ambiance. Hiermee kunnen we laten zien wat een mooie sport korfbal is en hopen we natuurlijk ook nieuwe jeugdleden aan te trekken.”

Vertrouwen in onze gezamenlijke toekomst
“Met veel energie en enthousiasme gaan wij deze samenwerking aan. We hebben er zin in om elkaar beter te leren kennen, te leren van elkaars kwaliteiten en er samen een succes van te maken. We vertrouwen erop dat onze spelers, trainers, vrijwilligers, ouders, supporters en sponsors met ons meebouwen aan deze gezamenlijke toekomst”, sluiten Marjo Vissers en Anouk Schallenberg af.