VRAGEN EN ANTWOORDEN

Welke teams worden gecombineerd?
Bij de senioren zijn dit de selectieteams 1, 2 en 3 en de midweekteams. Senioren 4 is een team met SPES-speelsters, senioren 5 een team met VIOS-speelsters. Er kan wel bij elkaar worden ingevallen. Bij de A, B, C en D-jeugd worden (bijna) alle teams gecombineerd. De E- en F-teams zijn nog apart en hebben speelsters van VIOS of SPES.

Waar ga ik trainen?
De trainingsschema’s voor veld en zaal vind je op deze website en zijn gedeeld met alle spelers aan het begin van het seizoen.

Op het veld: gecombineerde teams trainen om en om in Ottersum en Milsbeek trainen. Bijvoorbeeld  dinsdag in Ottersum en donderdag in Milsbeek of andersom.
In de zaal: we gaan met alle teams (behalve de F) trainen en spelen in Pica Mare Gennep. De F-teams trainen in de gymzaal in Ottersum en Milsbeek.

Waar ga ik wedstrijden spelen?
Op het veld: volgens de richtlijnen van het KNKV moet op dezelfde locatie gespeeld worden gedurende het betreffende deel van de veldcompetitie. Bijvoorbeeld najaarscompetitie alle thuiswedstrijden in Milsbeek en voorjaarscompetitie alle thuiswedstrijden in Ottersum, of andersom.
Deze teams spelen het najaar hun thuiswedstrijden in Ottersum: S1, S2, S3, S5, A1, A2, B1, B2, C1, D3 en VIOS E1, E2, F1 en F2.
Deze teams spelen het najaar hun thuiswedstrijden in Milsbeek: S4, Mw1, Mw2, Mw3, C2, C3, D1, D2 en SPES E1, E2, F1 en F2.

In de zaal: alle teams (behalve de F) spelen alle thuiswedstrijden in Gennep in Pica Mare 1 (oude hal) of Pica Mare 2 (nieuwe hal).

Wie zijn de trainer/coaches?
Het overzicht van alle trainer/coaches, teambegeleiders en teamouders vind je hier.

Op welk niveau ga ik spelen?
Dankzij de samenwerking kan iedereen op haar eigen niveau gaan spelen:

  • De Senioren 1, 2 en 3 spelen wedstrijdkorfbal. Op het veld in topklasse, reserve topklasse en reserve overgangsklasse. In de zaal hoofdklasse, reserve hoofdklasse en reserve overgangsklasse
  • De A1 en A2 spelen op het veld en in de zaal 1e klasse wedstrijdkorfbal.
  • De B1 speelt op het veld en in de zaal in de B-hoofdklasse.
  • Alle overige senioren, midweek en jeugdteams spelen op een bij hun sterkte passend breedtekorfbal niveau.

Wie maakt de selectie voor de teams en de indeling voor de jeugdteams?
De selectie voor de S1/S2 en A1/A2 wordt begin september bekendgemaakt door de trainer/coaches, waar nodig in overleg met de TC.
De indeling voor de overige senioren en jeugdteams wordt door de TC gemaakt, waar nodig in overleg met trainers.

Blijf ik lid van dezelfde vereniging?
Ja, je blijft gewoon lid van VIOS of SPES. Je contributie wordt geïncasseerd via je huidige vereniging.
De speelsters van de combinatieteams mogen meedoen aan alle gezellige/feest activiteiten van beide verenigingen, indien van toepassing voor je leeftijdscategorie.
De vrijwilligers taken/afspraken van de speelsters/ouders (e.g. bardienst, schoonmaak, etc) blijven bij de huidige vereniging. Zaalwacht wordt t.z.t. wel gecombineerd.

Mag ik nog invallen bij (senioren)teams van mijn huidige vereniging?
Ja. Leden van combinatieteams mogen invallen in alle andere teams van de eigen vereniging invallen én in de andere combinatieteams.

Mogen de niet gecombineerde E en F teams invallen bij de D-teams?
Ja. De E&F-speelsters van SPES en VIOS mogen bij alle D-teams invallen.

Met welke shirts gaan we spelen? En de trainingspakken?
De selecties van Senioren 1, 2 en 3 gaan spelen in nieuwe zwarte shirts met logo’s van beide verenigingen.
De A1, A2 en B1 spelen in de huidige zwarte shirts met logo’s van beide verenigingen.

Overige teams spelen in shirts van SPES of VIOS. Dit is op het veld afhankelijk van de locatie van de thuiswedstrijden (Milsbeek = rood, Ottersum = oranje) en ook van de beschikbaarheid van voldoende shirts in die leeftijdscategorie/maat.

Hoe gaan we heten?
Het KNKV combineert de namen van de oudste vereniging eerst, en daarna de jongere vereniging, dus VIOS/SPES. Als een team echter de thuiswedstrijden speelt in Milsbeek, wordt dit omgedraaid. Het wordt dus VIOS/SPES 1, VIOS/SPES A1  etc, maar SPES/VIOS C2 en SPES/VIOS D1 etc. (zie hierboven overzicht van locaties thuiswedstrijden).

Staat je vraag er niet bij? Mail naar jtc.vios@gmail.com