Spelbepalingen per leeftijdscategorie (balgrootte, veldafmeting, paalhoogte, speelduur etc)

Spelbepalingen veld

Spelregels 2020
De internationale korfbalbond (IKF) heeft de korfbalspelregels herzien. Het KNKV heeft deze overgenomen. In deze Spelregels-Korfbal-2020 vind je de nieuwste versie van de spelregels. Als scheidsrechter, coach en speler is het belangrijk om de laatste nieuwe spelregels te kennen. Op www.knkv.nl/spelregels/ vind je alle informatie over de spelregels die gelden per 1 september.

De belangrijkste wijzigingen:

  • Strafworp: de strafworp wordt genomen door de speler op wie de overtreding is gemaakt, of wie de kans is ontnomen. De scheidsrechter wijst de speler aan die de strafworp moet nemen.
  • Voetbal: als de bal onopzettelijk tegen onderbeen of voet komt is er geen sprake van voetbal. De scheidsrechter fluit dus niet meer voor voetbal.
  • Opgooibal: als de bal door twee spelers gelijk wordt gevangen bepaalt de scheidsrechter wie de bal krijgt. De scheidsrechter geeft dus geen opgooibal meer.

Instructie gebruik van KNKV app voor scheidsrechters
Als scheidsrechter moet je teams goedkeuren en uitslagen invoeren via de KNKV wedstrijd app. In de app kun je ook alle wedstrijden, standen etcetera vinden van je eigen team en andere teams van VIOS.

Instructie spelregels korfbal E- en F-jeugd scheidsrechters

schermafbeelding-2016-11-04-om-18-39-41