VIOS/Spes kiest voor trainersduo Schallenberg & Chan

Niels Schallenberg en Man-Kit Chan vormen een nieuw trainersduo bij VIOS/Spes.  Zij zijn komend seizoen samen verantwoordelijk voor de eerste selectie en delen de positie van trainer/coach van senioren 1. Isa Arts is verantwoordelijk voor het tweede team. Harald van Dongen blijft ook onderdeel van de vierkoppige technische staf en zal volgend seizoen zowel een senioren- als jeugdteam onder zijn hoede nemen.

“We zijn trots dat we Man-Kit kunnen toevoegen aan de trainersstaf van onze selectie. Hij gaat samen met Niels de functie van hoofdtrainer/coach vervullen,” vertelt Ellis Spikmans namen de technische commissie. “We kiezen voor deze nieuwe duo-rol omdat we het belangrijk vinden om steeds nieuwe inzichten en frisse ideeën toe te voegen en verder te professionaliseren. Maar ook om ervoor te zorgen dat we de belasting van onze trainers beter verdelen.” 

Succesvol

Niels heeft de afgelopen jaren onze selectie naar de top van het dameskorfbal gebracht en heeft dit seizoen ook de A1 onder zijn hoede. Beide teams presteren in hun debuutjaar op het hoogste niveau uitstekend en doen mee om de zaaltitel. Niels: “Het is een geweldige groep meiden om mee te werken, zowel bij de senioren als de jeugd. Maar het is ook goed om vooruit te kijken en te zoeken naar wat deze groep nodig heeft naar de toekomst. We willen verder professionaliseren met nog meer video-analyses, individuele trainingen en andere vormen van begeleiding. In de gesprekken met Man-Kit zag ik een mooie balans ontstaan tussen vernieuwing en ervaring en een gedeelde passie om samen aan dit team én de jeugdopleiding verder te bouwen.”

Mooie stap

Man-Kit Chan komt over van De Peelkorf 1, waarmee hij in de zaal het kampioenschap in de hoofdklasse behaalde. Na vijf jaar in Ysselsteyn kiest de Nijmegenaar nu voor deze uitdaging dichter bij huis. Man-Kit: “VIOS/Spes heeft een talentvolle en gedreven selectie en ook nog eens veel kwaliteit in de jeugd. De samenwerkende clubs hebben een duidelijke toekomstvisie, wat ook uit hun initiatief voor deze duofunctie blijkt. Ik heb er zin in om bij deze topclub aan de slag te gaan. De samenwerking met Niels zie ik als een mooie kans om van elkaar te leren en het beste uit elkaar en de ploeg te halen.” 

Vierkoppige technische staf

Isa Art blijft – net als de afgelopen seizoenen – de trainer/coach van het tweede. Isa speelde zelf jarenlang in de topklasse totdat een blessure haar al op jonge leeftijd dwong te stoppen. “Isa: Het werken met deze jonge meiden vind ik geweldig. Ook de komende seizoenen komt er veel jeugd door. Ik ben de jongste trainer van ons vieren en dat maakt dat ik juist dichter bij de meiden sta.” Harald van Dongen gaat zijn achtste jaar in. Hij coacht naast VIOS/Spes 3 ook de B1, dat bovenaan in de B-hoofdklasse staat en meedoet om de titel in de zaal. Harald: “Hier voel ik mij thuis en er is veel potentieel, zowel bij de jeugd als de senioren. En de combinatie om zowel senioren als jeugd te trainen bevalt heel goed.”

Niels, Isa en Harald vormen al jarenlang met veel succes ons technisch hart en we zijn dan ook erg blij dat zij ook volgend seizoen bij VIOS/Spes blijven. Samen met Man-Kit hebben we hiermee onze trainers voor volgend seizoen compleet.

Technische Commissie VIOS/Spes